Vad är sociala medier? - YouTube

På Youtube skapar du ett konto och kan på ett enkelt sätt med hjälp av Smartphone, surfplatta och dator ladda upp Videoklipp/ små korta filmer för att dela med andra.

Man kan bestämma om man skall begränsa ett videoklipp så att bara några få utvalda kan se det eller låta det vara öppet för alla att kunna titta. Om man begränsat så att bara vissa kan få tillgång till klippet måste de som blir inbjudna själva ha ett konto på YouTube.

Vad är YouTube?

YouTube är en hemsida där det bara laddas upp videoklipp. Om du vill kan du registrera ett konto och då kan du ladda upp egna videoklipp, men om du bara ska titta på andras videoklipp behöver du inte skaffa ett konto.

Varför?

Vem som helst kan lägga ut  i pricip vad som helst, och det är precis vad användarna gör. Här finns filmklipp på i stort sett allt du föreställa dig. Alltså allt mellan himmel och jord. Ett enormt utbud finns framför dina fötter, på YouTube.

Vem?

Alla som vill lära sig något, underhållas, förfasas, roas eller beröras, ja man kan med lätthet säga "det finns absolut någonting för alla" att se och dela med sig på YouTube. Förra året låg YouTube på tredje plats över världens mest besökta hemsidor. 

Visste du: Den allra första videon som laddades upp på Youtube var Me at the zoo, den 23 april 2005 klockan 20:27. Videon, är 19 sekunder lång.

 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.