Fothälsodagen 6 maj 2014

Fothälsodagen 10 år!

Den 6 maj uppmärksammar vi Fothälsodagen

Ägna lite extra omtanke åt dina fötter!

Visste du att:

  •  foten består av 26 ben, 32 leder, omkring 20 muskler och mer än 100 ledband
  •  vår fotstorlek förändras 25 gånger under vår livstid
  •  75 % av befolkningen kommer att få problem med sina fötter någon gång under sin livstid
  •  de vanligaste kroniska sjukdomarna som även påverkar fötterna är diabetes, artrit, artros och PAD (Peripheral  Arterial Disease) eller arterioskleros 
  • i de flesta fall är det fotterapeuten som upptäcker förändringar på fötterna som kan tyda på en kronisk sjukdom
  • en fotterapeut behandlar och korrigerar nageltrång. På samma sätt som en tandläkare reglerar tänder kan en fotterapeut reglera naglar

I år är det tionde gången som förbundet Sveriges Fotterapeuter utlyser en nationell fothälsodag i början av maj och uppmuntrar på så vis svenska folket att ta lite extra hand om sina fötter.
De lokala fotterapeuterna uppmärksammar dagen på olika sätt runt om i landet, många håller t ex öppet hus och ger kostnadsfri rådgivning kring allmän fothälsa och fotvård.
Det kommer att finnas fotterapeuter på en del apotek landet runt för att prata fotproblem med kunderna. Årets tema är fotterapeuten. 


0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.