Kalender
september 2019
17

Styrelsesammanträde 17 sept

Reumatikerdistriktets styrelse sammanträder TISDAG 17 SEPTEMBER, Kl 15:00 - 18:00.

23

Medlemsvård 23 sept

Träff om Medlemsvård måndag den 23 september, kl. 16:30 - 20:00 (OBS! Ändring i programmet)

oktober 2019
12

Internationella Reumatikerdagen

Internationella Reumatikerdagen 12 Oktober

Internationella Reumatikerdagen (World Athritis Day) infaller den 12 Oktober varje år.
Denna dag uppmärksammas alla dem som har någon reumatisk sjukdom över hela världen.
Reumatikerförbundet ordnar många aktiviteter till den här dagen runt om i landet, som förbund, i distrikten och föreningarna. 

maj 2020
12

Internationella Fibromyalgidagen

Internationella Fibromyalgidagen infaller årligen den 12 maj.

Florence Nightingale hade under sitt liv svår värk som påminde om fibromyalgi.I USA har man utsett hennes födelsedag, 12 maj, till Internationella Fibromyalgidagen.Det hela började den 12 maj 1998, då den amerikanska organisationen Fibromyalgia Network initierade en nationell kampanj i USA för att öka allmänhetens kunskap om och förståelse av fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom. Sedan dess uppmärksammas denna dag varje år, så även i Sverige.

juni 2020
2

Artrosdagen

Artrosdagen 2 Juni
Trots att så många som ungefär var fjärde svensk invånare lider av någon typ av Artros så är okunskapen kring sjukdomen stor.
År 2015 tog därför Reumatikerförbundet, organisationen Fysioterapeuterna, och ledande forskaren i Artros Professor Leif Dahlberg från Lunds Universitet, tillsammans beslutet att införa en årligen återkommande Artrosdag den 2 Juni för att öka kunskapen bland allmänheten om denna sjukdom.

29

Internationella Sklerodermidagen

Internationella Sklerodermidagen 29 Juni

Sklerodermi (Systemisk Skleros) är en sällsynt sjukdom som drabbat ca 2000 personer i Sverige.
Det är en ovanlig bindvävssjukdom som karaktäriseras av förändrat immunförsvar, försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ, framför allt i mag-tarmkanal, lungor, hjärta och njurar. Systemisk skleros tillhör de reumatiska systemsjukdomarna.

För att uppmärksamma de patienter som drabbats av sjukdomen instiftades Internationella Sklerodermidagen som återkommer årligen den 29 Juni.  

50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.