Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige och drabbar var fjärde svensk över 45 år. Unga kan också drabbas. Det bästa sättet att skydda sig från artros är skaffa sig kunskap om sjukdomen. Därför har Reumatikerförbundet producerat d

Artrosdagen

Artrosdagen 2 Juni
Trots att så många som ungefär var fjärde svensk invånare lider av någon typ av Artros så är okunskapen kring sjukdomen stor.
År 2015 tog därför Reumatikerförbundet, organisationen Fysioterapeuterna, och ledande forskaren i Artros Professor Leif Dahlberg från Lunds Universitet, tillsammans beslutet att införa en årligen återkommande Artrosdag den 2 Juni för att öka kunskapen bland allmänheten om denna sjukdom.

Reumatikerförbundets nya film om artros på YouTube.

Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige och drabbar var fjärde svensk över 45 år. Unga kan också drabbas. Det bästa sättet att skydda sig från artros är skaffa sig kunskap om sjukdomen. Därför har Reumatikerförbundet producerat denna film som gärna får användas i undervisningssammanhang och riktar sig till den breda allmänheten. Som medlem i Reumatikerförbundet får du möjlighet att informera dig ännu mer om sjukdomen.

Läs mer om artros på vår hemsida: https://reumatikerforbundet.org/reuma...

Se den längre versionen här: https://youtu.be/fyUFzd2UJD4

Medverkande är bland annat Ralph Nisell, överläkare, Cecilia Gardtman, leg. sjukgymnast och Melina Glinos i rollen som patient.

Filmen är producerad av Internfilm på uppdrag av och i samarbete med Reumatikerförbundet. 
Produktion, Regi och Klipp: Felix Ahlberg, 
Kamera: Beau Brown Armstrong. 
Manus, Idé: Erik Sundin, Reumatikerförbundet.

Artros - vad är det? kort version här
Artros - vad är det? lång version här 

1 Kommentarer
  • 3 år sedan Permalänk

    Bra information om Artros!

50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.