I samband med årets Internationella dag för att uppmärksamma sjukdomen Sklerodermi har vi fått lov att visa denna film som den franska Sklerodermiföreningen har producerat och äger rättigheterna till. Internationella Sklerodermi-dagen inträffar den 29 jun

Internationella Sklerodermidagen

Internationella Sklerodermidagen 29 Juni

Sklerodermi (Systemisk Skleros) är en sällsynt sjukdom som drabbat ca 2000 personer i Sverige.
Det är en ovanlig bindvävssjukdom som karaktäriseras av förändrat immunförsvar, försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ, framför allt i mag-tarmkanal, lungor, hjärta och njurar. Systemisk skleros tillhör de reumatiska systemsjukdomarna.

För att uppmärksamma de patienter som drabbats av sjukdomen instiftades Internationella Sklerodermidagen som återkommer årligen den 29 Juni.  

Notering: I filmen sägs det att forskning inte lönar sig, men i Sverige har vi bra forskning om sjukdomen. Läs mer om det på reumatikerförbundets webbplats här.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.