Här finns information om olika reumatiska sjukdomar.

Reumatiska sjukdomar

0 Kommentarer
Reumatiska sjukdomar

Informationsmaterial, foldrar

Här hittar du material om olika reumatiska diagnoser som Reumatikerförbundet tagit fram

Läs mer

Informationsmaterial, foldrar på andra språk

Här hittar du material om olika reumatiska diagnoser som Reumatikerförbundet tagit fram, på andra språk.

Läs mer

Ankyloserande spondylit (AS)

Ankyloserande spondylit (AS), tidigare kallad Bechterews sjukdom, är en inflammatorisk sjukdom i bäcken- och ryggleder. Sjukdomen kan drabba vem som helst mitt i livet.

Läs mer

Artros

En av de vanligaste folksjukdomarna. Drabbar cirka 15 % av befolkningen. Artros är vanligaste orsaken till inaktivitet hos dem över 60 år. Oftast kommer artrosen smygande ...

Läs mer

Dercums sjukdom

Adiposa dolorosa, Dercums sjukdom, är en ovanlig sjukdom som ger upphov till smärta hos den person som drabbas. Sjukdomen är vanligare hos kvinnor och den är kopplad till övervikt. Symtomlindrande behandling är bland annat värme och akupunktur.

Läs mer

Ehlers Danlos syndrom (EDS)

Ehlers-Danlos syndrom, EDS, är en bindvävssjukdom. Bindväven är det som håller ihop och ger stadga åt vävnader och organ i kroppen ...

Läs mer

Fibromyalgi FM

Fibromyalgi - är en kronisk smärta i kroppen. Om man får fibromyalgi har man värk i stora delar av kroppen. Smärtan kan ...

Läs mer

Gikt

Gikt, artritis urica, är en relativt vanlig sjukdom som akut behandlas med inflammationsdämpande och smärtlindrande läkemedel. Sjukdomen uppkommer genom en obalans av urinsyra, urat. 

Läs mer

Juvenil idiopatisk artrit - JIA (barnreumatism)

Varje år insjuknar drygt 200 barn i juvenil idiopatisk artrit (JIA). Typiska symtom är att en eller flera leder svullnar för att sedan bli röda och varma. Det finns flera sätt att behandla sjukdomen på, med målet att dämpa inflammationen, öka rörligheten och minska risken för framtida funktionsnedsättningar.

Läs mer

Osteoporos benskörhet

Osteoporos eller benskörhet är en mycket vanlig sjukdom i Sverige som drabbar varannan kvinna och var fjärde man. I Sverige sker årligen 70 ...

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.