Artrosdagen 2 juni

Trots att så många i Sverige har Artros så är okunskapen stor om vad sjukdomen egentligen är, både bland privatpersoner och bland vårdpersonal. Därför vill Reumatikerförbundet, forskare och fysioterapeuter göra den 2 juni till en "Artrosdag".

Professor och forskare Leif Dahlberg tillsammans med personal från Reumatikerförbundet och ordförande Anne Carlsson, samt personal från förbundet Fysioterapeuterna, fanns på plats på centralstationen i Stockholm den 2 juni år 2015.
Besökare fick information om vad Artros är, och vad man kan göra åt det. Fysioterapeuter gav exempel på övningar som man kan göra för att stärka musklerna. Man kunde testa sin hand- och benstyrka och få en bedömning av sin risk att utveckla artros. Allt som en del av eventet "Artrosdagen".

Behovet av information om sjukdomen artros är stort, och många patienter vet inte att det faktiskt går att göra något för att lindra besvären. Även Socialstyrelsen erkänner att de måste bli bättre på att trycka på vikten av förebyggande arbete och tidig diagnos.

Både Leif Dahlberg och Anne Carlsson ser gärna att "Artrosdagen" blir återkommande den 2 juni årligen framöver.

Läs hela artikeln om 2015 års Artrosdag här.

Läs om Artros på Reumatikerförbundets webbplats här.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.