Smärta

Vad är smärta? Det finns det ingen riktigt bra förklaring för. Smärta är ett komplext tillstånd som sammankopplas till både våra känslor, beteende och dina erfarenhet av smärta.

0 Kommentarer
Smärta

Långvarig smärta

Smärta är ett komplext tillstånd som sammankopplas till både våra känslor, beteende och dina erfarenhet av smärta. 

Läs mer

Smärtlindring och Paracetamol

Hur bra lindrar preparat med substansen paracetamol smärta? Det ville ett antal forskare undersöka, och resultaten finns publicerat i den vetenskapliga tidskriften The British Medical Journal.

Läs mer

Acceptera smärta

I programmet Kropp och själ i Sveriges Radio P1 sändes den 11 november 2014 ett avsnitt som handlade om att acceptera smärta.
Med en relativt ny psykologisk metod (ACT) kan man lära sig att leva med sin smärta. 

Läs mer

Pet-kamera gör smärtan synlig

Med ny teknik har det blivit möjligt att i bild påvisa förändringar i de områden av kroppen där patienter med kronisk smärta har ont.

Läs mer

Ensam är inte stark - gemenskap skyddar vår hälsa

Att känna sig socialt utesluten påverkar vår hälsa negativt på många sätt. Omvänt så kan social aktivitet skydda mot sjukdomar när man hjälper varandra.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.