Välkommen till oss!

Vår historia

Reumatikerdistriktet Skåne bildades den 13 mars 1999. Det består av 11 föreningar, från Trelleborg i söder till Osby i norr -se under föreningar- och medlemsantalet är 4.667 (uppgift från 31/12 2015).

Reumatikerdistriktet i Skåne höll sitt representantskapsmöte i Medborgarhuset i Eslöv.  Ombudsman Fredrik Vinthagen,   -Reumatikerförbundet var mötesordförande. Representantskapet röstade för en sammanslagning av Skånes tre Reumatikerdistrikt (Malmö, Kristianstad och Malmöhus län) till Reumatikerdistriktet i Skåne. Distriktet firade sitt 15-års jubileum den 29 mars 2014, på Hotell Erikslund utanför Ängelholm.

Reumatikerdistriktet Skåne finns till för att:

• ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen.
  • Vi anordnar många aktiviteter och kurser för föreningarna.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vårt distrikt är en del av Reumatikerförbundet, som har 25 distrikt och 176 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

Vi finns på sociala medier

Vi har en Facebook sida besök oss gärna.
Klicka här.

Välkommen att besöka och följa oss på Twitter.
Klicka här.

Välkommen att besöka och följa oss på Instagram.
Klicka här.

Välkommen att följa vår blogg på Wordpress.com.