Stormöte i Ystad 11-05-14

Stormöte för medlemmar med Fibromyalgi- Mjukdelssjukdomar och Systemsjukdomar på Surbrunnsparken i Ystad.

Det var 82 medlemmar som träffades en vårdag lördagen 14/5 2011.

Ordförande i Reumatikerföreningen Ystad- Sjöbo-Skurup, Viola Nilsson hälsade alla välkomna till Ystad. Ytterligare välkomnande fick vi av föreningens sångkör, som sjöng sin egen visa för oss. Textblad delades ut till samtliga, så vi kunde sjunga med.

Ingemo Hellgren hälsade välkomna från Reumatikerdistriktet.
Efter de praktiska detaljerna hälsade hon Thomas och Gertie Nilsson från Nikken välkomna. Thomas informerade om deras visning.

Sedan var det dags att hälsa dagens föreläsare docent, leg. Arbeteterapeut Lena-Karin Erlandsson, Lunds universitet, välkommen.
Hon föreläste under rubriken "Att förstå vardagen- hur gör vi och hur påverkar det upplevelse av hälsa".
Hon fick oss att förstå, att vi själva kan påverka vår vardag genom att tänka och prioritera rätt. Vi har ju en förmåga att vi ska göra många saker på samma gång och att allt ska göras, som det alltid gjorts.
Det var en intressant, lätt att förstå och givande föreläsning.

Efter lunchen välkomnade vi Skånska mannar, som gav oss en underbar musikalisk underhållning.
Som avslutning på dagen visade Thomas Och Gertie Nilsson ett bildspel som presenterade Nikken och deras tankar med produkterna.
Ingemo Hellgren avslutade stormötet, och tackade alla för en
trevlig dag tillsammans.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.