Kort rapport från informationsmöte om lönebidrag 21 maj

Informationsmöte om lönebidrag 20130521 

Reumatikerdistriktet i Skåne anordnade ett informationsmöte om lönebidrag den 21 maj och vi vände oss till personer som är intresserade av denna fråga. Tyvärr sågs endast ett fåtal yngre funktionshindrade men salen blev ändå fullsatt med högst intresserade medlemmar. 

Bakgrunden till informationen var att Cristina Husmark Pehrsson fått ett uppdrag av regeringens att som speciell utredare lägga fram nya regler för lönebidrag. Hon fick vid dagens möte tillfälle att presentera detta förslag som inlämnats till regeringen, det första avsnittet redan i maj 2012.

Vid dagens möte fanns också representanter för både Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen samt en arbetsterapeut från Reumatologen.

Ett längre sammandrag från informationsdagen kommer senare under fliken Rapporter.

 

"Det finns inga lönebidragsanställningar" (Arbetsförmedlingens Marie-Louise Lindbladh)

"Mycket matnyttigt informationsmöte - bästa jag varit på" (Åhörare Lena Ingemarsson, Helsingborg)

"Utredningen om lönebidrag gillas av både Arbetsförmedling och riks-HSO" (Cristina Husmark Pehrsson)

"Smärta och trötthet är starka faktorer som påverkar arbetsförmågan hos reumatiker"(Arbetsterapeut Pia Malcus)

"En arbetsförmåga med över 25 % är tillräcklig för att slippa bli helt beroende av sjukpenning" (tolkning av Försäkringskassans Pernilla Kvists information)

 

 


0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.