Rapport från forskningens dag

Den 5-6 november genomfördes föreläsningar med temat "Leder rör oss alla", anordnad av medicinska fakulteten i Lund.

Reumatikerdistriktet delade ut informationsmaterial om artros och om Reumatikerförbundet och svarade på massor av frågor om ledvärk.

Sammanfattning i mail från medicinska fakulteten: "Vi är mycket nöjda med årets evenemang och slog publikrekord i både Malmö och Lund!! (vi räknar med att mellan 6-700 kom i Malmö och 8-900 i Lund!!)"

För alla er som inte hann komma så finns det möjlighet att se webbsändningen från evenemanget: http://forskningensdag.med.lu.se/

Webbsändningen kommer att ligga där ett bra tag så man kan gå in och titta i efterhand. Här hittar du även vår frågelåda som besvaras av några av de experter som föresläste, professor Leif Dahlberg, professor Ingemar Petersson och docent Carina Thorstenson. Frågelådan är öppen till den 14/11.

 Det finns även många artiklar i ämnet på vår populärvetenskapliga webbplats: http://www.vetenskaphalsa.se/

50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.