Kurs i Mötesdemokrati 2014-11-08

Utbildning i mötesdemokrati genom ABF Skåne på Medborgarhuset i Eslöv den 8 november 2014.

Bilder från kurs i mötesdemokrati på Medborgarhuset i Eslöv den 8 november. En mycket intressant och givande kurs som vi har stor nytta av framöver! Representanter från regionala och lokala medlemsorganisationer och samarbetspartners. däribland Reumatikerföreningar i Skåne.
 

Mötesdemokrati

 Hur håller vi mötesdemokratin vid liv?

Föreningslivet är sedan länge ett viktigt inslag i vårt demokratiska samhälle. Genom åren har det utvecklats en mängd regler och traditioner för hur ett möte sak gå till så att alla kan komma till tals och besluten fattas i demokratisk ordning.

Hur ska vi hinna med att behandla alla viktiga punkter på mötet och samtidigt se till att alla kommer till tals? Dessutom hålla lagom långa möten så att deltagarna orkar hålla intresset vid liv! Behövs ordning och reda, lagar och paragrafer?

Att delta i denna utbildning ger dig ökad trygghet om mötenas "regler" och ökar kvalitén på din förenings mötesverksamhet.

Ett axplock över vad vi gemensamt kommer att diskutera:

  • Ingen lag styr ideella föreningar
  • Gamla traditioner och moderna möten
  • Stämningen vid mötet
  • Övningar och ett urval av mötestekniska termer.

Målgrupp: Medlemmar i regionala och lokala medlemsorganisationer och samarbetspartners.
Tid: Lördagen den 8 november 2014, klockan 09.00-15.00.
Plats: På Medborgarhuset i Eslöv.
Ledare/Medverkande: Frida Andersson och Kjell-Ove Linell, resurspersoner ABF Skåne.


0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.