Kurs för föreningarnas webbansvariga 2015-10-06--07

Minnesanteckningar

Reumatikerdistriktet Skåne inbjöd till en kurs om webbsidans funktioner. Kursen hölls av Elenor Berglund från Reumatikerförbundets kansli i Stockholm. De anmälda deltagarna hade fördelats på två kursdagar.

På kursen fick föreningarnas webbansvariga information om hur olika saker fungerar på webbsidan. Det gavs tillfälle till att ställa frågor och genomfördes olika övningar.

Den första dagen var det kursdeltagare från Lundabygden, Helsingborg, Osby och Distriktet. Totalt 9 personer med Elenor inräknad.
Den andra dagen var det kursdeltagare från Mellanskåne, Ystad-Sjöbo-Skurup, Trelleborg, Österlen och Distriktet. Totalt 11 personer med Elenor inräknad.

Under kursen gicks det bland annat igenom,

• Att skapa en nyhet, en artikel som ligger under föräldern "Nyheter" som finns under "Aktuellt", och som syns i flödet på startsidan, på fliken "Aktuellt" och i flödet på "Min sida".
  • Lägga in länkar, som öppnas i samma fönster eller i ett nytt.
  • Använda "taggar", som sorterar artiklar i ämneskategorier (för artiklar under Nyheter).
  • Lägga till media (bilder), ur biblioteket eller ladda upp nytt.
  • Lägga till bilaga (dokument), ur biblioteket eller ladda upp nytt.
  • Lägga till en händelse, en tidpunkt, som syns i kalendern.
  • Skapa en puff, som ligger på vänster eller höger sida av webbsidan, genom att lägga en artikel under föräldern "Vänster sidfält" eller "Höger sidfält" som finns under "Enstaka artiklar" > "Puffar", och lägga till en länk i den i form av en "grön knapp".
  • Skapa en ny "slide" i "Content Slider", som syns överst på webbsidan, genom att lägga till en artikel under föräldern "Content Slider" som finns under "Enstaka artiklar", och länka den till någon sida. Använda svart eller vit text respektive vit eller svart bakgrundsfält för texten.
  • Skapa en ny flik i sidmenyn, genom att skapa en ny artikel under föräldern "Reumatikerförbundet".

Utöver det gicks de frågor som fanns igenom.