Diagnosgruppsträff på Örums Nygård 2015-10-03

Diagnosgruppsträff för föreningarnas och distriktets valda diagnosombud, ersättare och föreningarnas diagnosombudsansvariga, eller andra intresserade personer med en reumatisk diagnos, hölls den 3 oktober 2015 på Örums Nygård i Löderup på Österlen. Kicki Forsenhäll, hälso och beteendevetare, hade bjudits in att föreläsa.

Minnesanteckningar

Kicki Forsenhäll är utbildad hälso och beteendevetare och föreläser om hur en bra kost kan inverka positivt på en persons hälsa. Det handlar om att man genom att äta rätt kan underlätta för sig själv i sin sjukdom. Många besvär kan lindras om man lägger om sin kost och det finns det ett gott vetenskapligt underlag för, bland annat flera studier gjorda av Karolinska Institutet här i Sverige, och på dessa har Kicki byggt sitt resonemang.

Efter denna intressanta och tankeväckande föreläsning, samt god mat i magen, så satte sig diagnosgrupperna ner för diskussion och planeringsarbete.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.